woensdag, 22 januari 2014 00:00

Historische plekjes

In het departement VAR zijn ook veel historische plekjes te bezoeken.

Zo is er het stadje Cotignac dat tegen een rotswand van zo’n 400 meter hoog is gebouwd. Het dorpje staat bekend om zijn gezellige plein en vele fonteinen. Ook een bezoek aan de Notre Dame des Graces, een kerk op een heuvel, een klein pelgrimsoord is de moeite waard.

In Sillans la Cascade kunt u de waterval (la cascade) bereiken via een korte wandeling vanaf de parking in het dorp. Voor de natuurliefhebber een leuke wandeling. De cascade is alleen te voet te bereiken.

 

De bewoners van het dorpje Correns voelen zich de trotse “eigenaar”van het eerste biologische dorp van Frankrijk. Praktisch alle producten zijn via biologische bewerking tot stand gekomen.

 

 De abdij van Thoronet is een bijzondere bezienswaardigheid. Deze abdij, neergezet door de monnikken na een bouw van 70 jaar, dateert uit 1230 en is nog in goede staat.

 

 Veel stadjes en dorpen in de VAR organiseren in de zomermaanden allerlei festiviteiten en (antiek, rommel of avond)markten. Bij het plaatselijke VVV in uw dorp of stad kunt u informatie hierover inwinnen.